Info om Ashley Michele Greene

Ashley Michele Greene, född 21 februari 1987, är en amerikansk skådespelare och modell. Hon är mest känd för sin insats i filmen Twilight som vampyren Alice Cullen med förmågan att kunna se in i framtiden.
Ashley föddes i Jacksonville, Florida där hon har växt upp tillsammans med sina föräldrar, Joe och Michele samt sin äldre bror Joe. Under tonåren umgicks hon mycket med äldre tjejer, vilket sänkte hennes självförtroende då hon ansåg att de var mognare och sötare än hon själv. Själv beskriver hon sig som en enda röra när hon gick i High School. Till slut satte hennes mamma sin dotter i en modell-kurs, för att stärka hennes självförtroende och då började Ashley fundera på modellkarriären. Snart blev hon dock tillsagd att hon var för kort för att bli modell, vilket ledde till att hon istället riktade in sig på att bli advokat och ta en examen i psykologi. Hon var så säker på sin sak att hon lyckades övertala sina föräldrar att byta skola till en allmän sådan med inriktning på lag och psykologi. Detta hamnade dock i skymundan när hon började gå på en reklam/tv-kurs, som ledde vidare till en skådespeleri-kurs. Detta gjorde att hon fick upp ögonen för skådespeleri och visste att det var det hon skulle göra.
Som tur var, tillät hennes föräldrar henne att flytta till Los Angeles vid 17 år ålder, vilket betydde att hon fick ta examen ett år tidigare och följa sin dröm. Detta var möjligt eftersom hon hade såpass bra betyg och en del extrapoäng. Ashley kämpade i 3 år att hitta roller och hon fick några små roller lite här och där; t.ex. i Punk'd, Jordan, rättsläkare och några väldigt små filmroller i Shrink och King of California. Hennes stora genombrott kom som tidigare sagt när hon kom till auditionen för filmen Twilight, baserad på Stephenie Meyer's väldigt populära bokserier. I början provspelade hon för en av huvudrollerna som Isabella Swan, men hon säger själv; "Jag var ingen Bella". Hon kallades dock tillbaka för att provspela för rollen som Alice Cullen, en av vampyrerna. Efter en lång audition kunde Ashley äntligen bli bekräftad att hon fått rollen.
Tidigare har Ashley arbetat på en del restauranger och hon har sagt att hon alltid har försökt tjäna ihop egna pengar, sedan tidig ålder. Precis som resten av hennes kollegor fann hon sig plötsligt rakt in i strålkastarljuset. Hon har redan börjat filma för andra roller och har stora förhoppningar på hennes karriär utanför "Twilight-serien". Under åren 2011/12 har hon 6 uppkommande filmer; The Apparition, Laughing out Loud (LOL), Butter, Breaking Dawn del 1 & 2, A Warrior's Heart och Skateland.


Kommentarer
Postat av: Anonym

bästa bloggen ever

2011-06-28 @ 12:30:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Google Translate

RSS 2.0