frågor & svar

AnOnYm om Frågestund:
fråga:Varför valde Stephenie Meyer sånna omslag på sina böcker?
svar:
äpplet på omslaget till kunde om jag drömma/twilight står för kunskapen om gott och ont.Eva åt det förbjudna n i bibeln, och det amerikanska orginalettwilight finns ett bibelsitat: "men av kunskapens träd ska du icke äta , ty när du äter därav , skall du döden dö" (lite konstigt men det är så).I den svenska överättningen finns istälet ett sitat ur Daniel2:22":Han vet var mörkret är, och hos honom bor ljuset",som bådestår för Edwards val, och för vad han kommer att betyda för Bella. Den inneboede i äpplet var "Vill du värkligen veta?"Frågan är om du kommer att bita i det och upptäka det skrämmade möjligheter som finns omkring dig eller vägra och förbli trygg i den bekväma värld du känner till.
till skillnad från de andra omslagen valde inte Stephenie Mayer omslaget till när jag hör din röst/twilight hon ville hon först ha en bild på en klocka eftersom tid var ett sånt stort tema i boken men det blev till slut tulpanen som fokuserade på förlusten. Bilden på blomman som förlorar sitt blomblad valdes för att spegla det temat. De kände att det tappade blombladet också kunde tolkas som bloddroppen från när Bella skar sig i första kapitlet.
Det nästan helt trasiga bandet i ljudet av ditt hjärta/eclipse är en metafor för Bellas försök att lämna sitt mänskliga liv bakom sig, och oförmågan att göra ett rent snitt. Det finns några trådar hon inte klarar av att klippa de mellan hon och sin mamma, hon och och hennes pappa och dom mellan henne och Jacob - hon kan inte helt skilja sig från sitt förflutna.
De två schackpjäserna på omslaget till så länge vi båda andas/breaking dawn representerar båda bella. De visar hennes förvandling från den minst viktiga pjäsen, bonden, i sagans början till den viktigaste, i seriens slutskede. schack brädet anspelar också på upplösningen av så länge vi båda andas/twiligh där striden mot volturi handlar om intelligens och strategi, inte om fysiskt våld.
timglaset på omslaget till Bree Tanners andra liv/the short second life of Bree Tanner representerar tidstemat och att tiden rinner ut för Bree Tanner och de andra nyfödda i Victorias och Rileys klan
bilden på the twilight saga:the officiall illustrated guide/Twilightsagan -Den officiela illustrerade guiden representerar alla bitar i twilight-sagan, som passas saman i en bild.

Kommentarer
Postat av: Linsey

tack, jag ville också veta det

2011-06-02 @ 19:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Google Translate

RSS 2.0